DET SKJER I NORD-ODAL!
Full fart på rulleskøytebanen

AV GUNNAR NYGÅRD | PUBLISERT 5. MAI 2018 | TIL FORSIDEN >>
 

Snø og is er knapt nok borte før skøyteløperne starter forberedelsene til neste sesong. I helga er det stor aktivitet på den nye rulleskøytebanen på Prestberget.

– Denne banen blir gull verdt for oss, sier lederen i Nord-Odal ILs skøytegruppe, Tore Fløiten.

Da tenker han ikke bare på at de eldste og mer etablerte løperne vil ha stor nytte av banen i treningsarbeidet sommerstid.

– Minst like viktig er det for rekrutteringen. Banen er åpen for alle «på hjul», sier Tore.

Neste søndag, 13. mai, blir det offisiell åpning av banen. Utstyrsleverandøren Robito kommer fra Tønsberg, og det blir mulig for alle å anskaffe passende skøyter.

Det første løpet på den nye banen, Østlandet Inline Cup, blir arrangert under Sandsdagene. Tilsvarende arrangementer avvikles i Sandefjord, Asker og på Skreia.

I tillegg til mange av Nord-Odal ILs  egne løpere, var også mange andre klubber representert på Prestberget i helga. Den flotte banen vil nok bli flittig brukt av klubber fra hele Østlandet framover. Blant annet vil løperne i Mjøsteam bruke banen, og det har også vært henvendelser fra Oslo Speedskaters, som organiserer mange rulleskøyteløpere.

Tore sier at det gjenstår litt arbeid rundt selve banen. Blant annet skal rødstubbdekket friskes opp, og det skal sås gras i kanten rundt den asfalterte banen.